Joris Wijsmuller 2011

HAAGSE KEIDen Haag, 23 december 2011

Joris Wijsmuller Haagse Kei 2011

Joris Wijsmuller, fractievoorzitter van de Haagse stadspartij, heeft tijdens de laatste raadsvergadering van dit jaar de Haagse Kei 2011 gekregen. Hij mag deze onderscheiding voor altijd bij zich dragen als blijk van waardering voor zijn duurzame liefde voor de stad, zijn eigenzinnigheid en zijn onvolprezen slijtvaste politieke staat van dienst. “Joris is een man met een missie, een held vanwege zijn hoekige ongepolijstheid. Joris heeft niet alleen de Haagse Kei gekregen, hij is een Haagse Kei,” zo omschreef columnist Paul Waaijers de Haagse Kei 2011 in een op onnavolgbare wijze voorgedragen toespraak aan een laaiend enthousiast publiek in de raadzaal van het stadhuis.

Joris Wijsmuller was verrast door de plotselinge aandacht die hem in het stadhuis overviel. “Ik ben trots op deze onderscheiding. Maar zonder de steun van onze hardwerkende fractie en de inbreng van vele betrokken Hagenaars bij ons raadswerk had ik deze prijs nooit kunnen winnen,” aldus een immer bescheiden Wijsmuller.

De volledige voordracht van Paul Waaijers tijdens de ‘Spreektijd burgerij’ in de raadsvergadering van 22 december is hier te zien. Indien de link niet goed werkt, zie: www.uitzendingenraaddenhaag.nl. Paul Waaijers is de 5de inspreker en deze start om 18.54 uur.