Julius Pasgeld 2009

maxresdefaultDen Haag, 15 december 2009

Julius Pasgeld Haagse Kei 2009

Columnist Julius Pasgeld heeft op dinsdag 15 december de Haagse Kei 2009 ontvangen. Hij mag deze onderscheiding voor altijd bij zich dragen als blijk van waardering voor zijn duurzame liefde voor de stad, zijn eigenzinnigheid, zijn trouw aan Den Haag en zijn prachtige columns. “Hij is een literaire marinier, een infanterist van het vrije woord, maar wel eentje met erudiete stijl en bijbehorend taalgebruik,” zo omschreef Paul Waaijers de Haagse Kei 2009 in een op onnavolgbare wijze voorgedragen column aan een laaiend enthousiast publiek in het Nutshuis.

Julius Pasgeld was blij verrast door de aandacht die hem in het Nutshuis overviel. Ontroerd keilde hij de Kei uit het raam ;-) “ … quote pasgeld nog nader in te vullen …”

Het Comité du Kei heeft ondanks de vele andere aangedragen nominaties unaniem besloten om Julius Pasgeld de Haagse Kei 2009 uit te reiken. Uit het juryrapport: Pasgeld is een man van stavast met een onnavolgbare slijtvastheid als het gaat om het verbaal en schriftelijk bestoken van politici en ‘omhooggevallen groenteboeren’, maar tegelijkertijd is Pasgeld een man die de kwaliteiten heeft om op uiterst liefdevolle wijze te verhalen over zijn kleinzoon en over zijn dementerende moeder.