Haagse Kei voor Weismuller

 DEN HAAG – Joris Wijsmuller, fractievoorzitter van de Haagse Stadspartij, heeft de Haagse Kei 2011 gekregen. Hij nam de onderscheiding tijdens de laatste vergadering van de Haagse gemeenteraad in ontvangst.

De Haagse Kei wordt elk jaar uitgereikt aan een persoon die zich heeft ingezet voor de stad. De trofee is een origineel granieten straatkei, afkomstig van de HaagseVaillantlaan en tegenwoordig opgeslagen in het gemeentelijk depot. De 10 kilo zware steen is in de loop van de tijd gepolijst door het verkeer van karren met van ijzeren banden voorziene houten wielen en gelouterd door het zweet van sjouwers en trekpaarden.

Eigenzinnigheid
Volgens de jury kreeg Wijsmuller de kei onder meer als blijk van waardering voor zijn duurzame liefde voor de stad en zijn eigenzinnigheid. ‘Joris is een man met een missie, een held vanwege zijn hoekige ongepolijstheid. Joris heeft niet alleen de Haagse Kei gekregen, hij is een Haagse Kei.’

De Haagse Kei is voor het eerst uitgereikt in 1999 en wel aan Huub Donken, de zakelijke ziel van Haags Straatnieuws. Andere Haagse Keien zijn onder anderen Paula Udondek, Jos van Leeuwen en Julius Pasgeld. De Haagse Kei is geen wisselkei, een Haagse Kei is een Kei voor het leven.

Read more at http://www.omroepwest.nl/nieuws/23-12-2011/haagse-kei-voor-weismuller#PLHtWPdOYeIErTeW.99