Fans

De Haagse Kei kent een trouwe schare fans. Hieronder staat slechts een kleine selectie van foto’s en quotes van hen. Deze reportage is gemaakt tijdens de uitreiking van de Haagse Kei 2013 aan Pierre Wind.

UITREIKING HAAGSE KEI 2013

Een Keiwaardige groepsfoto met van links naar rechts: Jos van Leeuwen, Joris Wijsmuller, Esther Langendam, Pierre Wind (met Kei en hond Teun), Therese M. Flemminks en Joop ten Velden na de uitreiking op het ROC Mondriaan 17 december 2013.

Birgit  Dieleman[3]

Onder de genodigden van het Comité du Kei bevond zich Birgit Dieleman van Sawadee massage en Haagse Kei-fan: “Pierre Wind heeft ‘m verdiend, echt een geweldige man, hij doet zo ontzettend veel op vrijwillige basis voor andere mensen!”

Hans Struijk en Marius Kolff[3]

Ook Hans Struijk, de Johan Cruijff van de fietsbranche, is laaiend enthousiast over zijn allereerste Haagse Kei-bijeenkomst: “Een geweldig initiatief. Jammer dat ik er niet voor in aanmerking ben gekomen, ik heb er speciaal mijn glitterjasje voor aangetrokken. Hier laat de jury zich klaarblijkelijk niet door misleiden. Maar eerlijk is eerlijk: Pierre is gewoon een echte kei!” Marius Kolff, directeur van het Comité Anti Stierengevechten, is het hier helemaal mee eens. “Pierre is zo oprecht blij en voor al zijn verdiensten in de stad Den Haag heeft hij ‘m ook oprecht verdiend.”

Debby Roukens[3]

RTV West-presentatrice Debby Roukens is voor het eerst bij een uitreiking van een Haagse Kei aanwezig. Pierre Wind is iedere woensdag haar man in haar ochtendprogramma op radio en tv ‘Debby en haar mannen’: “Ik vind dat Pierre de Kei echt heeft verdiend! Pierre is eigenlijk een hele bescheiden man die veel liever op de achtergrond blijft. Het is extra leuk dat hij nu gedwongen in het zonnetje is gezet! Het is maar goed dat hij is overvallen met de uitreiking. Want, zoals hij zelf al zei: als ik het had geweten, had ik me ziek gemeld.”

Sterre en Merlijn[5]

De kinderen van Pierre zijn ook aanwezig, dochter Sterre en zoon Merlijn. Sterre: “Ik vind het hartstikke leuk, een grote eer.” Merlijn: “Mijn vader heeft het zeker weten verdiend. Hij zet zich altijd zo in voor anderen. Als hij ergens voor gaat, dan gaat ie er 200 procent voor.”

Renate Bravaric[3]

Pierre’s vrouw, Renate Bravaric, zat al weken in het Keiencomplot en heeft het al die tijd geheim moeten houden voor haar man. “Ik had me bijna versproken gisteravond, haha. Ik ben zo trots op hem, hij heeft het verdiend. Hij was in eerste instantie een beetje ontroerd en ging zich daarna een beetje overschreeuwen. Dat is Pierre.”

Karel 1

Zonder Karel van der Spek (rechts op de foto met vlinderstrikje) was er geen uitreiking van deze Haagse Kei mogelijk geweest. Deze naaste collega van Pierre Wind heeft zich in alle bochten moeten wringen om het geheim te houden. Op de dag zelf begonnen de leerlingen van het ROC Mondriaan en ook Pierre zelf te vermoeden dat er iets gaande was. Om de gemoederen te bedaren heeft hij maar gezegd dat hij die avond ging aankondigen vervroegd met pensioen te gaan. Het Comité du Kei vindt dit keigaaf en bijzonder Keiwaardig!
UITREIKING HAAGSE KEI 2013
Stadstroubadour Dennis Weimer brengt een serenade aan de Haagse Kei 2013.

Edith van Rijn-1[3]

Edith van Rijn van Pierre’s managementburau Men At Work is speciaal uit Vlaardingen gekomen om bij de uitreiking aanwezig te zijn. “Ik begrijp helemaal dat jullie Pierre hebben uitgekozen als Haagse Kei. En ik ben natuurlijk hartstikke trots op hem! Hij doet hele mooie projecten in Den Haag: Slim Oud, de Gouden Bordjes en alles wat hij voor het Mondriaan doet, teveel om op te noemen.”

Pierre en Therese[5]

Pierre Wind en Therese M. Flemminks kennen elkaar al meer dan 15 jaar, uit de begintijd van Haags Straatnieuws, waar laatstgenoemde destijds hoofdredacteur van was. Hier is Pierre min of meer begonnen met schrijven: het potje van Pierre. Ook toen al met de meest wonderlijke creaties voor weinig geld bovendien. Pierre: “Dat was een wereldtijd toen, go met die banaan!”

Robert Jan Rueb[3]

Robert-Jan Rueb is Haagse Kei-fan van het eerste uur. “Ik vind Pierre een gave gauzah, knoert van een vent met een kop als een kei. Hij is een echte kokkei. Tevens een goed idee voor een nieuwe Japans gerecht, met ei natuurlijk.”

Jan Hofdijk[3]

Advocaat Jan Hofdijk: “Het lag voor de hand dat Wind zou winnen. Als iemand in Den Haag heeft bijgedragen aan de mogelijkheid om 500 woorden in een minuut te zeggen en tegelijk ook nog leuk kan koken, dan is het pierewind wel.”

Joris Wijsmuller[3]

 Joris Wijsmuller van de Haagse stadspartijheeft zelf ooit ervaren om te worden ‘overvallen’ met een uitreiking van de Haagse Kei. Dit was in 2011 tijdens de laatste vergadering voor het kerstreces in de Haagse gemeenteraad: “Dat was een onvergetelijke bijeenkomst. Net als deze. Het is voor mij een grote eer om de Kei aan zo’n kei als Pierre uit te mogen reiken.”

Foto’s: Jos van Leeuwen, Esther Langendam